Dalyan‘da hayat su ile özdeşleşmiştir. Yakın zamana kadar, yaşam tamamen tekne üzerinde idi. Düğünler, konvoy halinde giden tekneler üzerinde yapılırdı. Satılacak mallar, pazarlara tekne ile götürülür, ihtiyaçlar alınıp getirilirdi. “İmamın kayığı” deyimini duymuşsunuzdur. Dalyan‘da gerçekten imamın kayığı var. Çünkü mezarlık karşı kıyıda. Dalyan‘da çoğunluğu tekneyle görülecek o kadar çok yer var ki, seçmekte güçlük çekebilirsiniz.
Dalyan Tekne Turu
Dalyan Tekne Turu
Dalyan‘ın suyundan mıdır,havasından mıdır nedir bilinmez, Dalyan ‘da bir kaç gün kalıpta mutlulugu ve huzuru bulup Dalyan‘a aşık olmayan çok az kişi vardır.
Dalyan da denize gitmek için iki yol var.
İlk alternatif Dalyan Minibüs Kop. düzenledigi İztuzu dolmuş seferleridir. Dalyan meydanın’daki caminin yanından hareket etmektedirler.
İkinci alternatif ise Dalyan Tekne Koop. düzenledigi dolmuş tekne seferleridir. Bu teknelerde hemen caminin yanındaki iskeleden yapılmaktadır. Dolmuş teknelerle gidip-dönmek çok keyiflidir.
Dalyanlı ve çevre köylerden olan tekne sahiplerinin büyük çoğunluğu Dalyan Tekne Kooperatifi’ne üyedir. Nereye, kaç kişilik tekne ile kaça gidileceğinin fiyatı belirlenmiştir.
Kooperatifin dışında Turizm şirketlerinin de tekneleri vardır. Bunlar genellikle günlük turlar düzenlemektedirler.
Bir de halk arasında “Korsan” adıyla bilinen kooperatife üye olmayan Dalyanlıların tekneleri vardır. Daha çok ilköğretim okulu tarafındaki iskeleyi kullanan bu tekneler, pazarlıkla yolcu taşımaktadır.
Dalyan Tekne Turu 2
Dalyan Tekne Turu 2
Dalyan Günlük / Tam tur
Bu turu özellikle Dalyan‘a ilk defa gelenlere tavsiye ederiz. Çünkü bu turla Dalyan‘da nereleri gezebiliriz sorusunun cevabını bulabilirsiniz. Kısaca program: Kounos antik şehir. İztuzu plajı, Çamur banyosu ve kısa bir göl turu.
Diğer gezginlerle birlikte gezilere katıldığınızda da 2 alternatifiniz bulunmaktadır. Yemekli veya yemeksiz. Bizim tavsiyemiz yemekli katılmanız. Yemek ücretleri ucuzdur. İçecek fiyatları ise yemeğe dahil değildir! Geziler genellikle saat 10.00 civarında Dalyan rıhtımından başlamaktadır. Turizm şirketleri sizi otelinizden alıp tekrar otelinize bırakıyorlar.……………………………………………
Ekincik
Ekincik
EKİNCİK
Yatlar için doğal bir liman olan Ekincik‘e düzenlenen turlar, hem zevkli, hem de eğlendirici oluyor. Dalyanağzı boğazından çıkınca rota sağa çevriliyor. Önce, suyu kristal berraklığında olan Mavi Mağara’da mola veriliyor. Burada yüzüldükten sonra Ekincik‘e hareket ediliyor. Öğle yemeği teknede yeniyor. Bol bol yüzülüyor. Paletlerinizi, şnorkel ve gözlüğünüzü yanınıza almanız tavsiye edilir. Dalyan‘da tüple dalış eğitimi veren bu turu yapan firmalar da dalış için Ekincik koyunu tercih ediyorlar.
Ekincik’in iç kısımları, zaman duygusunu tamamen kaybedeceğiniz yemyeşil gür ormanların oluşturduğu insana huzur veren bir cennettir. Kıyı boyunca en güzel noktalardan biri olan Ekincik denizcilerin gözde durağıdır.
Sultaniye Kaplıcaları
Sultaniye Kaplıcaları
Sultaniye Kaplıcaları
Pazartesi günleri tekneyle Köyceğiz pazarına gidiliyor. Çevre köylerde yaşayanlar kendi ürettikleri yiyecekleri de satıyorlar. Dönüşte gölde yüzülüyor ve Sultaniye Kaplıcaları ziyaret ediliyor.
Antik çağlardan beri tedavi merkezi olarak kullanılan Sultaniye Kaplıcası‘nda ve önünde gölün altında pek çok tarihi yapı vardır. Kaplıca Dalyan‘a kuş uçumu 4 kilometre uzaklıkta. Arada köprü olmadığı için Dalyan‘dan kaplıcaya şimdilik sadece tekne ile ulaşılabiliyor. Kaplıca’nın radyoaktif suyunun pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor.………………………………..
Caretta Caretta İzleme Turu
Caretta Caretta İzleme Turu
CARETTA CARETTA İZLEME TURU
Dalyan‘a gelen hemen hemen herkes, Caretta Caretta türü kaplumbağaları merak ediyorlar. Kaplumbağaları görebilecekleri merkez, İztuzu Kumsalı’nın karayoluyla gidilen tarafında. Çevreden günlük turlarla gelenler sadece tekne turu yaptıkları için bu merkezi göremeden Dalyan‘dan ayrılıyorlar. Carettaları görmek isteyenlerin çokluğu nedeniyle son yıllarda yeni bir gezi türü ortaya çıktı. Caretta Caretta izleme turu. Kaplumbağaların en sevdikleri yiyeceklerden biri olan mavi yengeçler misineye bağlanıp suya bırakılıyor. Yengeci yemeğe gelen kaplumbağanın fotoğrafları çekiliyor. Turlar da garantili! Kaplumbağa göremezseniz, para yok.………………………………………….
Nil Kaplumbağası
Nil Kaplumbağası
NİL KAPLUMBAĞALARI İZLEME TURU
Adını Nil Nehri’nden alan ama Dalyan‘da “Sini kaplumbağası” adıyla bilinen bu kaplumbağalar da Dalyan‘ın zenginliklerinden biri haline geldi. Yumuşak kabuklu dev kaplumbağaları yakından görebilmeniz için sabahın erken saatlerinde uyanmanız gerekiyor. Günün ilk ışıklarıyla, turu düzenleyenler, belirli kayalıkların üzerine tavuk ve balık parçaları bırakıyorlar. Kaplumbağalar bunları yemeğe geliyorlar.……………………………………………………………………………………
…………………….
Dalyan Jeep Safari
JEEP SAFARİ
Tam gün süren bu turda da Dalyan etrafında görülmeye deger eşsiz güzellikteki manzaralar ayagınızın altına geliyor. Neler mi var? Kısaca: köy turu,minik şelale, yuvarlakçay , akköprü rafting alanı, radar mevkiinden iztuzu ve Dalyan‘ı kuşbakışı izleyebilme imkanı bunlardan sadece bir kaçı………………………………………………………………………………………
Dalaman Rafting
Dalaman Rafting
DALAMAN ÇAYI’NDA RAFTİNG
Spor, heyecan, macera tut kunları. Tüm bu heyacanı birarada yaşayabileceğiniz bu spor için en uygun parkurlardan biri. Dalaman çayı üzerindeki bu parkur neredeyse son günlerini yaşıyor. Akköprüdeki baraj inşaatı tamamlandıktan sonra buradaki bu heyacandan yoksun kalabiliriz. Dalaman Çayı Türk rafting severlerin yakından tanıdıkları ve sevdikleri bir yer. Hayatınızda hiç rafting yapmadıysanız dahi burada deneyebilirsiniz. Çünkü 2 farklı parkur var. Biri profesyonel raftingciler için. Zor parkuru devrilmeden tamamlamak maharet istiyor. Kolay parkura ise çocuğunuzla bile katılabilirsiniz. Heyecan ve eğlencenin bir arada yaşandığı bir etkinlik.
Dalaman Tecrübesi – 1 Günlük Tur:
Macera ve adrenalin ile dolu, canlandırıcı bir turdur. Bahar aylarında seviye 4 yaz aylarında seviye 3 akıntının, geleneksel köy yaşamının ve muhteşem manzaranın keyfini çıkarın.
3-4 saati nehirde geçen, öğle yemeği dahil tam günlük bir tur. Nisan ayından Kasım ayına kadar geçilir.
Dalaman Özel – 1 1/2 Günlük Tur
Türkiye’nin güneyinin en meydan okuyan ve heyecan verici rafting turu. Nehrin en iyi özelliklerini ortaya çıkaran eşsiz bir fırsat (Mart-Mayıs seviye 4-5, Haziran ve sonrası seviye 4). Güzel kokulu çam ormanlarıyla çevrili kireçtaşı geçitlerinden geçen gerçek bir macera. Doğal jakuzilere girip sığ havuzlarda yüzebilir, kayalardan suya dalıp berrak kaynaklardan su içebilirsiniz. Nehir kenarında kamp yaparak da kendinizi doğal hayatın içinde bulacaksınız.
Mart ayından Temmuza kadar pek çok haftasonu, hafta içleri, 4 ve daha fazla kişinin isteği üzerine geçilir.
Göcek 12 Adalar
GÖCEK 12 ADALAR TEKNE TURU
Aslında bu eşine ender rastlanır güzellikteki koyları anlatmak için buradaki küçük bir paragraf mümkün degil yetmez Bizzat gidip, görüp yaşamak lazım. Dalyan‘dan sabah 9 gibi hareket edip saat 10 da başlayan bir tam gün süren inanılmaz güzellikteki bir tam gün tekne turu. Yaklaşık 5 veya 6 pırıl pırıl berraklıktaki koylarda verilen yüzme molaları, Kleopatra hamam kalıntılarının arasında tarihi soluyarak yüzmek ayrı bir yaşanacak tat. Benim en sevdigim ve yaz boyunca en az bir kere gitmezsem içime batan bir yer…..
Yakın zamanlarda yatçıların ve deniz aşıklarının buluşma noktası haline gelmiş olan Göcek doğal konumu nedeniyle bu şöhreti gerçekten hak etmiştir. Rüzgar, deniz ve hava sıcaklığı bakımından hoş bir yer olan Göcek Koylarında, en son model yatlardan küçük teknelere kadar rengarenk yatlar buluşur. Göcek irili ufaklı adaları ve girintiler oluşturan birçok koyuyla, karşı konulamaz çekicilikte bir kara ve deniz manzarasına sahiptir. Göcek 12 Adalar turunda mola verilen bazı koylar aşağıda sıralanmıştır.
KLEOPATRA KOYU: Deniz kenarına kadar inen gür çam ormanlarıyla kaplı bir başka zarif koydur. Yarıya kadar sulara batmış olan manastır kalıntıları meraklıların ilgisini çekecektir. Cleopatra, Kalıntı Koyu olarak da adlandırılan bu yeri iki defa gelmişti; bir kere Julius Caesar’la ve bir kere de, Mark Antony Actium’a giderken, Marc Antony ile birlikte. Cleopatra buraya güzel manzarası nedeniyle gelirdi. Veya kimbilir ne için…
TERSANE ADASI: Fethiye Körfezindeki en büyük ada Tersane Adasıdır. 100 metre genişliğindeki derin bir kanal, Tersane Adasının eskiden Telandria diye adlandırılan koyuna giriş sağlar; eskiden insanların oturduğu bu yerde, şimdi sadece adanın yıkık evlerinin kalıntıları bulunmaktadır.
BEDRİ RAHMİ KOYU: Körfezin en önemli koylarından biri olan Bedri Rahmi Eyüpoğlu Koyudur; Eyüpoğlu, ilk mavi yolculardan biridir; ressam 1973 yılında buradaki bir pınarın arkasında bulunan bir kayaya bir balık resmi yapmıştır. Daha sonra, burası onun adıyla anılır olmuştur. Pınarın hemen arkasındaki balık resmini görebilirsiniz; bunun arkasında, ağaçların berisinde saklı bir Likya kaya mezarı bulunmaktadır. Çevrede bunun yanısıra birçok Likya kaya mezarları bulunmaktadır; bu mezarlar süslü kapısıyla bir büyük kaya mezarının üzerinde yapılmış güvercin yuvaları biçimindedirler; ayrıca daha ileride bir üçlü mezar bulunmaktadır.
YASSICA ADALARI : Gizemli görünümleri nedeniyle ilgi çeken Yassıca Adaları yatların uğrak yeridir.
Saklıkent
Saklıkent
TLOS & SAKLIKENT KANYONU
Düşünebilirmisiniz koca dağ ortadan yarılmış ikiye ayrılmış ve buz gibi bir su kaynağının fışkırdığı bir kanyon. Eşsiz doga harikalarından biri daha burada karşımıza çıkıyor. Burada yaklaşık 5 metrelik bir mesafesine gidebileceğimiz kanyona buz gibi (ki ne buz gibi 5 dakikadan fazla ayagını suyun içinde tutabilene aşkolsun) akan suyun içinden karşıya geçmekle yaklaşık 14 km olan kanyonun içine dogru maceralı bir yürüyüş başlıyor. Biz yolu bilmiyoruz kayboluruz diyorsanız sakın üzülmeyin ,Kanyonu çok iyi bilen 8-10 yaşlarındaki çocuklar daha gezinizin başlarında hemen yanınıza yaklaşıp size rehber isteyip istemediginizi soruyorlar. Bu heyacan verici oldugu kadar bir o kadar da yorucu gezinin sonun da kanyonun hemen girişin de dışında suyun üzerine kurulmuş çardaklarda yorlunlugunuzu atabilir ve birşeyler içip karnınızı doyurabilirsiniz
Ölüdeniz
Ölüdeniz
FETHİYE OLÜDENİZ – KAYAKÖY TURU
Türkiye’nin dünyaya tanıtımında kullanılan simgelerden biri Dalyan’sa, diğeri de Ölüdeniz‘dir. Ölüdeniz de İztuzu Kumsalı gibi denizin yığdığı kumlarla oluşmuş bir doğal güzelliktir. Denizin birden derinleşmesi nedeniyle Ölüdeniz’de mavinin her tonu bir arada izlenebilir. Ölüdeniz’i görmeye gittiğinizde, 1924 mübadelesinde Rum’ların boşalttığı Kayaköy‘ü de ziyaret edebilirsiniz.